Gå til innhold

All aktivitet

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Nå har jeg ikke brukt det på akkurat denne da siden den ikke står i jord enda. Men bruker neemcake i all jord jeg bruker til planter og har ikke hatt noe problem med kryp etter at jeg startet med det.
 3. Bare litt rester etter epsom salt og kalk, har veldig mye kalk i vannet, sprayer andre planter med det og da kom det litt på denne for en stund siden. Ja vanlig glava, nå inneholder glava ingen farlige kjemikalier, den innholder harpiks som ikke kan løses i noe kjent løsningsmiddel så tipper at planta ikke løser opp det, og litt støvbinder olje. Er nok mye mindre farlige ting i glava enn i hvilken som helst jord kjøpt på plantasjen, min påstand altså ;-) Joa, klart det blir alger når det er vann med næring i en klar kopp og det er lys tilstede. Men som sagt, kun et forsøk for å se hvor enkelt det egentig kan gjøres. Er i dag plantet over i perlite og vermiculite.
 4. Mr.Rosin

  Stikling forsøk.

  Glava som i isolasjon? Glava inneholder en del brannhemmende kjemikalier etc, så jeg ville heller bare rotet den i rent vann som byttes ett par ganger om dagen. Så bytt vann litt oftere siden du ser du har masse algedannelser i koppen, for du er i grenseland til å utvikle pythium om det ikke allerede har skjedd. Men er det bare bildene eller? for det ser det ut til at du har meldugg i tilegg og evt thrips(kanskje begge?), men vanskelig å se og sette en definitiv diagnose. Edit: men ja, du kan bare skylle den av og plante den i jord og revegge den som OGrow sier.
 5. Yesterday
 6. chokoboy

  Stikling forsøk.

  Sorry my mistake, litt blenda i blikket etter å ha stirret for mye inn i hps. Men ja ser de nå
 7. Ikke umulig å jorde og re-vegge den nei. Sett den under 18/6 eller 20/4. Mulig det blir en slags monster cropping.
 8. Røttene synes godt på første bilde. Helt i bunnen.
 9. chokoboy

  Stikling forsøk.

  Ingen stikklingsekspert men hvor lange er røttene? Ser ikke røttene på bildet men den ser jo frisk ut. Heller ikke sundt å ha den for lenge i klart glass, røttene er sensitive for lys
 10. Når jeg toppa den ene planta så stakk jeg toppen nedi en liten kopp jeg hadde dytta litt glava i, og hatt i litt vann. Dytta bare toppen nedi uten noe mer og den har holdt seg greit hele tiden, fylt på litt vann og gjødsel av og til, vokser jo sakte siden det ikke er mye røtter, tok faktisk veldig lang tid før den fikk antydning til røtter så litt rart at den egentlig klarte seg. Har ikke stått under noe ekstra for å få fuktighet eller noe slikt, ikke spraya heller. Den står jo under samme lys så den har jo også nå begynt å blomstre, men kunne jeg nå f.eks dytta den i jord og fått den til å vokse skikkelig hvis den får lys lenger?
 11. Det er slikt man må se an ihht størelse og om hvor fort de blir rootbound. Men siden dette i hovedsak er en sativa, så kan de fort bli store, så da må du se an om det heller vil være mere lønnsomt å ta nye cuts.
 12. Siste uke
 13. Hvis hun/han blir beholdt en stund, vil du da renske og beskjære litt røtter?
 14. Siden du bare har en plante og ikke skal selektere hanner fra batcher, så vil jeg bare si at du skal behandle den på lik linje med hvilken som helst morplante. Lyset der skal være tilstrekkelig for ett par planter.
 15. Heisann hoppsan Har dyrket noen år nå men aldri vært interessert i å ta vare på en mor/farplante til videre bruk før nå! Har en Manga Rosa sativa (legendarisk strain) som jeg har veldig lyst til å beholde en liten stund, for muligens å lage noen krysninger av. Hadde endel frø av disse, men etter 5-6 år og dårlig oppbevaring fra min side så har jeg kun et par igjen som jeg har fått til å spire. Den har ikke vist kjønn ennå da den er i uke nr 2 i veg fasen. Det jeg lurer på er om det holder med 1x 125w 6500k cfl + 1x 40w 4000k cfl for å holde liv i denne til fremtid bruk, skal selvsagt også ta stiklinger når den blir litt mer moden. Takker og bukker på forhånd
 16. Ser ut som de koser seg ja, trenger bare å fete seg opp litt
 17. Bare ett steminigsbilde jeg tok for to dager siden. De koser seg tror jeg :-)
 18. Mr.Rosin

  LED kontra hps

  Jeg kan også gi dere enda flere fordeler med LED's vs HPS, om dere enda ikke er solgt; Og det er ang gjødning. Under HPS er persipering og fordampningen større, så du trenger faktisk mindre næring under LED's enn HPS.
 19. Mr.Rosin

  LED kontra hps

  Jeg kan legge til at det er en sammenlikning på 600W HPS vs 480W LED(sistnevnte gir faktisk større utbytte(vekt) enn førstenevnte). Samtidig vil jeg si at calyxene blir mere hovne(fysisk større/fetere). Jeg kan også si at det er det samme med f.eks 400W HPS(Son-t AGRO(disse lages ikke til 600W og er absolutt de beste pærene til 400W HPS) vs 600W av forskjellige varianter av HPS-pærer(bl.a Son-T og Dual-Spektrum). Så lysspekter har absolutt en del å si til dette formålet. Nå er det ikke bare kompaktheten som spiller rolle, men også resin-innhold (forårsaket av "radiant heat"), som er bedre på LED's. Samme opplevelsen hadde jeg før LED's kom på markedet med Son-T AGRO-pærene, de generelt gav mere resin pga sitt blåspekter, samt potens(potensen la man mest merke til på høylands-strains som Nepal etc(UV-akklimatiserte strains)). Så om man skal fortsatt satse på HPS, hold dere til 400W og gå for Son-t AGRO-pærene, det er aboslutt de beste pærene for HPS. Men selv her har LED's et langt større potensiale. Og en annen ting med LED's, som jeg ser som på som helt utrolig er at; det er en del strains som blir ferdige raskere under LED's enn under HPS. Jeg har opplevd planter som er ferdige en uke før, enn under HPS, noe som alle kan elske.
 20. Mr.Rosin

  LED kontra hps

  Jeg opplever at det er tvert motsatt, budsa er ikke fysisk større, men tyngere som følge av at de er mere kompakte(du kan kjenne det på budsa både når du tar på den og grinder den), det viser vekta og.
 21. KaosGartner

  LED kontra hps

  Jeg digger LED men har ikke kjøpt noe skikkelig enda. Ser det er mange som sier at LED ikke gir like tykke/kompakte buds. Jeg har bare prøvd den billige Kina LED lampa jeg bygde og var fornøyd med den egentlig selv om den var i minste laget.
 22. chokoboy

  LED kontra hps

  Bedre lyspenetrering, utbytte av lyset, billigere strømregning, litt mindre varme som er lettere å håndtere i et lite telt. Slippe å bytte/innkjøp av hps pærer hvert år var hvertfall mine argumenter til å switche over til LED. Koster jo noen kr for top notch 600w/1000w hps pærer.
 23. Gartnern

  Vekst 》 Blomst

  2x Northen Light express 2x Candy Kush express Dyrkes i 》 Coco Lys 》 LED 2x 600w Næring 》 Canna System 》 Autopot med 100L tank
 24. jiffemann

  LED kontra hps

  Ehrm. Først, ballast = driver, kan man si, du har det på begge sider. Ikkje mer effektiv ? Så du videoen ? De beste HPS'ene, gavita double ended har ca 1.4 μmol/joule, men gode LED har 2.0++ ish iflg videoen, det er nok enda bedre og no, om en hadde tatt med LM301B lys osv, som påstår oppimot 2.3/4. https://horticulturelightinggroup.com/products/hlg-550 (desse får du til under halvpris fra kina) Hvor effektive trodde du LED skulle være ?
 25. J.bacon

  LED kontra hps

  Ja stemmer, så noe mer effektivt er det jo, og ålreit å sleppe ballasten. Men ikke så mye mer effektiv enn jeg trodde i første omgang..
 26. daffe

  LED kontra hps

  Fordelen er at lyset blir konsentrert en vei. Ei pære lyser rundt og en reflektor klarer aldri å få alt lys på rett sted. Også er det varmen og da særlig strålevarmen. En led avgir mesteparten bak på kjøleribbene mens ei pære og en reflektor kaster all varmen fremover/nedover.
 27. chokoboy

  LED kontra hps

  Den videoen der brukte jeg bl.a når jeg skulle gå til innkjøp av LED
 1. Load more activity
×