Leaderboard

 1. skogtrollet

  skogtrollet

  Medlemmer


  • Poeng

   28

  • Innholdsteller

   1 007


 2. bornstellar

  bornstellar

  Medlemmer


  • Poeng

   27

  • Innholdsteller

   180


 3. KaosGartner

  KaosGartner

  Medlemmer


  • Poeng

   24

  • Innholdsteller

   196


 4. jiffemann

  jiffemann

  Medlemmer


  • Poeng

   23

  • Innholdsteller

   1 034Popular Content

Showing content with the highest reputation since 30. mars 2017 in all areas

 1. 14 points
  Yo, da er jeg innom, vet ikke om jeg kan bidra mere. Begynner å dra på åra. Kanskje skal jeg bidra med mine siste 150 eller skal vi gå for 1150? Hvordan er stemmninga for gammelt blod?. Får jeg 100 likes på denne kommentaren, så skal jeg bidra til 3000 posts. Håper det kan bidra til å få inn nytt og gammelt blod, si hei og vis at Norcan er enda til nytte folkens. Give me those yey! La oss blåse nytt liv i Norcan. :) Innen 14 dager... Nå som jeg bor i utlandet, håper jeg at dette kan bli min kontakt til Norge. Selv la jeg inn årene lenge siden på canna/dyrking, men det er som å sykle... med støttehjul. :D
 2. 10 points
  Merlot OG & Wizard Potion Wax/Honeycomb/Shatter Milk&Cookies Anyone?
 3. 8 points
  Sola begynner så smått å varme og snart er det tid for nye eventyr. Hva planlegger folket på Norcan å dyrke sommeren 2017? Jeg fortsetter med Jaysprout´s Mighty Freeze. Her er noen bilder fra 2016
 4. 6 points
  Fikk ikke se noe men spurte vell heller ikke, ble helt satt ut med tanke på at det jeg satt på do i det ene øyeblikket og i det andre så hadde jeg håndjern på. En ting jeg tror alle her blir å like er at jeg ikke skylte ned etter meg når de banka på, så sporte jeg om noen kunne gjøre det men da sa innsatsleder NEI, den skulle de se gjennom. Så det sto en å grevde gjennom avføringen min, deilig følelse å se noen ha en slikt drittjobb. De tok hevn, når jeg kom hjem dagen etterpå så hadde de ikke skyllet ned.....
 5. 5 points
  Har de blitt for tørre, så vil du kun få tilbake fukt i budsa med å re-hydrere de, det kan hjelpe på en jevnere brenning av joints etc. Men er trichomehodene uttørket vil du ikke få ut den siste potensen, siden du har forringet alkoidene. Dette er grunnen til at man curer rett, for da brytes celleveggene i trichomehodene sakte ned og eksponerer alkoidene i en takt som vil omdannes til THC og gi en høyere potens. Også vil du få den rette nedbrytningen av klorofyll og terpener. Så det er flere grunner til å cure riktig, jeg vil si at det er nærmest den viktigste fasen av dyrkingen, så den bør absolutt ikke undervurderes. Når man allerede har brukt flere måneder på å dyrke, så er det iallefall verdt å legge inn den siste innsatsen. Det er ofte her man skiller en god dyrker fra de mindre erfarne. En godt curet bud kan være forskjellen på om du røyker 0,2g eller 1+gram
 6. 4 points
  Du burde vurdere å montere strømforsyningen/driveren utenfor teltet ettersom teltet er lite. Driveren blir ca 55ºc og bidrar derfor med unødvendig varme. Kanskje ikke så mye ettersom du bruker bare en, men på grunn av relativ høy luftfuktighet er det en god regel å ha minst mulig sårbar elektronik inne i teltet. Da slipper du også å ha livsfarlig 220v spenning inne i fuktigt miljø. Brannfaren minsker derfor også.
 7. 4 points
  Sånn ser det ut i dag :)
 8. 4 points
  Det går fint med 600w og åpen reflektor i det teltet. Du får 690 µmol/ m-2 s-1 over hele grunnflaten på 1.44 m2. Det er en helt grei lysintensitet som gir god produksjon. Mange vil anbefale en lysintensitet på 1000 µmol/ m-2 s-1 for større produksjon dersom grunnflaten er begrenset. Men loven om avtakende avkastning gjør at den fotosyntetiske aktiviten er mindre effektiv ved 1000 µmol/ m-2 s-1 i forhold til f.eks 500 µmol/ m-2 s-1. Det kan du se på denne grafen(stjålet fra annet forum) Cannabis kan utnytte 1500 µmol/ m-2 s-1. Men en slik strategi vil være uøkonomisk i forhold til energibruk. Dersom en gartner vil ha høy gram/watt, så dyrker han ved 500 µmol/ m-2 s-1. Men vil han heller ha større buds, større avling og lavere gram/watt så dyrker han ved 1000 µmol/ m-2 s-1. Til sammenligning så er lysintensiteten på en klar sommerdag i Norge omtrent 1300 µmol/ m-2 s-1. Cooltube gir deg lav gram/watt pga. dårlig reflektor, dårlig lysspredning, ekstra glass, nedkjøling av gassutladningsrøret og avsetning av forurensing på innsiden og utsiden av glasset. Man bør alltid velge åpen reflektor så lenge det ikke finnes noen presserende årsak til å gjøre noe annet.
 9. 3 points
  Høye herrer og kvinner, Jeg er glad for å meddele at @Weedshop.no har inngått en annonseavtale med NorCan. Det er viktig for oss at nettsamfunnet vårt står på egne ben og har en stabil økonomi. I flere år har jeg betalt alle NorCans utgifter fra egen lomme, men dette gjør NorCan avhengig av én person, og det er sårbart. Vi ønsker samtidig å være åpne rundt vår økonomi; NorCan driver ikke for profitt - det har stort sett vært et minusregnskap så langt, men på lengre sikt ønsker vi å realisere planene om å etablere et fond som fremmer cannabisaktivisme og kultur. Vi har årlige utgifter på ca. 14 000,-, og avtalen vi nå har inngått dekker en liten andel av dette. Vi har langt igjen før et slikt fond blir en realitet, men Weedshops bidrag er et steg i riktig retning. Vi er glade for å ha dem ombord! I første omgang varer avtalen til og med juli 2017.
 10. 3 points
  Takk :) I dag er 5 uker i blomst så har vel minimum 3 uker igjen. Jeg er inne å sjekker pH og EC hver dag men alt er stabilt og fint. Litt lyse tupper på store blader men bilde av planten på cannaseeds sine sider viser det samme så regner med det er normalt og har ikke tenkt å gjøre noe med det.
 11. 3 points
  Å blande en god jordmix krever litt erfaring. Billig torv har ujevn kvalitet og mengde kattesand varierer fra gang til gang. Jeg sitter bare der å blander, kjenner etter og tar noen trekk så finner jeg ut ettervert :p Røtter trenger oksygen og en jordmix med god drenering gjør godt for plantene dine :)
 12. 3 points
  Congrats, it's a girl :)
 13. 3 points
  A Gmail account with no listing of available seeds. No url, no prices. Nothing about this looks serious. You need to step up your game if you want anyone to believe you. What does discrete payment mean? How could you possibly have access too 1300+ strains in Norway and ship from inside Norway? What is delivery time? You understand what I'm getting at?
 14. 3 points
  Yay \o/ Titta på plantene i sta og nå ser jeg små og tynne hvite hår som vokser ut :) Blomstring :D
 15. 3 points
  Som cannawiz sier, er det som vellagret vin, jo lengre jo bedre forutsatt at det er riktig fuktighet, tempratur og mørkt. Jeg har hatt 3-4år gamle buds som vidt har en hint av grønnfarge igjen(nesten litt grå), men så er det virkelig smooth å røyke. Men for potensen sin del så er det litt induvidielt fra strain til strain, noen 1uke noen 2måneder. Noen planter har litt tykkere hinner på kjertelhodene som gir en langsommere curing/oksydering. Men fuktighet spiller også en veldig stor rolle. Trial and error.. og en skvett erfaring.
 16. 3 points
  Jo så absolutt, takk som spør, Onkel! :-) Gaya er fullstendig enig i alt overstående og takker SixIxIx for linken til den doble kombinerte lupen på 30x/60x med innebygget lys, -lys er noe jeg har savnet i min gamle 25x optikker/juvelerer -lupe, type Onkel's og pollen's. Den tingsten fra C.O. er nok ikke engang er verdt navnet, tror jeg uten å engang ha hatt den i hånden, ettersom den bare har acryl-plast som linseelement og ikke optisk glass og er nok ikke mer enn et dårlig leketøy for barn å regne. Selv har jeg tittet på endel USB-baserte mikroskop på Ebay i middels prisklasse, men det er bare for å kunne få forsøke å lage litt fotografisk Trikomer-Kunst når den tiden kommer, inspirert av en kjenning som har et tre meter langt stilisert bilde på stueveggen av en av sine egne spermier, -snakk om Ego! Som Onkel sier, er nok et USB-mikroskop et pes å holde på med bare for å se tilstanden på trikomene ettersom det er omtrent umulig å fikle med mikroskop-enheten i den ene hånden og se på en skjerm man holder i andre hånden, må man nesten bruke stativ på mikroskopet og slå av alle vifter, utsug og ikke puste eller bevege seg, skal det være noen mening og jeg tror heller ikke man trenger en så veldig forstørrelse for å bare se farge og innhold på trikomene.
 17. 3 points
  +1 for the Wizards.
 18. 3 points
  Da har jeg byttet vann og næring. Ble EC på ca 0.8 :) Spennende å se hvordan de reagerer med mer næring :) Utrolig rotsystem på de nå. Dagens bilde:
 19. 3 points
  Jeg er ikke enig i det du sier her. Vi vet jo i dag at det er krigen mot narkotika og kriminalisering av offerløs kriminalitet som ødelegger flest liv. Det er giftige stoffer eller stoffer med ukjent styrke som står for de aller fleste overdosedødsfall. Volden rundt narkotikahandel er en konsekvens av forbudet, ikke narkotikaen. I mine øyne handler det om to ting. Gjøre narkotikaproblematikken minst mulig, samt la folk selv velge hva de ønsker å gjøre med egen kropp. Det er ikke statens oppgave å regulere hva folk gjør så lenge det ikke går ut over noen andre. Et forbud og annen utøvelse av makt må argumenteres for på jævlig god måte, eller er det statstyrrani.
 20. 3 points
  Forbereder meg på en pause nå. Har ikke hatt pause på mer enn et par dager på ca. 2 år. Nå har jeg ikke lenger muligheten til å være selvforsynt og er ikke interessert i å begi meg inn i et kriminelt miljø. Er på absolutt siste rest nå. Vet jeg har gjemt et par buds i bøker og DVD cover til akkurat denne anledningen så det er ikke lenge til jeg febrilsk blar gjennom alle bøkene i bokhyllen for å finne de små blomstene som ligger gjemt. Så det ser ut til å bli en edruelig julefeiring på meg. Sist gang jeg skulle ta pause var jeg akkurat flyttet til New York for å studere. Hadde egentlig bestemt meg for å være edru iallefall de første månedene. På vei inn til byen fra flyplassen kom jeg i snakk med taxi sjåføren, vi hørte på radioen hvor det kom noen anti drug reklamer på. Vi humret begge to og kom raskt i snakk om marijuana. Det endte med at han tok en tur innom dealeren sin på veien og jeg endte opp med å røyke før jeg en gang hadde pakket skikkelig ut :P
 21. 2 points
  Ikke mye nytt her, 6 uker i blomst i morgen og alt ser bra ut.
 22. 2 points
  Fin opplevelse å dyrke der nede. Det veldig varmt på sommer med lange dager, så plantene dør fort av tørsten. Men på vinter er det super Frøene fra Libanon
 23. 2 points
  Dette var gode nyheter! Hva med å åpne for donasjoner, slik vi har gjort tidligere? Jeg slenger gjerne inn noen slanter!
 24. 2 points
  Det er ikke ofte det er manuell inspeksjon av strømgater, bare om vegetastjonen er høy og de går med ryddesag, da "høster" de avlingen din av bare farten. Ellers er strømgater populære for orienteringsposter og elgjegere på post under jakttider og for elg og rådyr ellers.
 25. 2 points
  https://norcan.org/forum/179-last-ned-cannabis-fra-frø-til-plante/
 26. 2 points
  Jeg er rimelig sikker på at en stor vifte lager mindre lyd enn to små vifter når de flytter samme luftmengde.
 27. 2 points
  Jeg tror ikke det er automatikk i at to små vifter laget mindre lyd enn en stor. Som en regel blir større vifter mer effektive og effektivitet betyr også mindre støy/mengde luft. Stor vifte betyr også at du kan skru ned hastigheten og på den måten senke støynivået. Dette er grunnen til at mange ofte overdimensjonerer viftene sine.
 28. 2 points
  det kommer an på hvor stor planten er hvor varmt\mye lys du har osv i starten når røttene på planten er små kan du vanne litt hver dag så topp jorden ikke tørker ut å tørker ut de små røttene . når du har mer solide røtter kan du slippe unna med å vanne planten hver 4-6 dag men dette lærer du deg raskt å bedøme selv. kjenn på jorden er de første 2 cm knusk tørr er det påtide å vanne du kan også se på planten att den blir litt pjusk å begynner å henge litt men når den får vann retter den seg opp og retter bladene mot lyset å storkoser seg. det viktigste er bare å starte så finner du raskt ut hvordan dette fungerer å du lærer deg å kjenne planten så du vet akkurat når den trenger vann men husk å la jorden tørke ut så du ikke overvanner planten da kan den også begynne å henge litt men dette er somsagt noe du raskt lærer deg å se på planten disse plantene er tøffe å tåler mye juling så de dør ikke om du glemmer å vanne en dag eller om du vanner litt får mye den neste uken. det finne sikert en perfekt oppskrift på hvorden dette fungerer men du kommer langt med litt sunn fornuft å litt prøving og feiling
 29. 2 points
 30. 2 points
  Bare et bilde:)
 31. 2 points
  1212 2stk HLG-185H-C1400 = 90USD 8stk 1212 = 8 x 11 = 90USD 8stk 133mm pin kjøleribber = 8 x 10 = 80USD Totalt 260USD for +/- 400 MER ENN NOK effektive watts fra veggen (0,65 USD per Watt) Måtte fikse en grov feil eg kom på mens eg sto i dusjen ! 1212 er latterlig mye billigere ;) Fekk dessverre ikkje lov å redigere det forrige innlegget mer.
 32. 2 points
  Auto = autoblomstrende. Planten har innebygd klokke som gjør at den blomstrer uavhengig av fotoperiode. Semi-auto = fotosensitiv plante som går i blomst med kort mørkeperiode. Vanlig brukt ute ved høye breddegrader. Feminisert - Frø fra hunnplante befruktet med pollen fra reversert hunnplante slik at avkommet blir hunkjønn. Alt dette står i dyrkehåndboka som alle nye medlemmer burde lese: https://norcan.org/forum/179-last-ned-cannabis-fra-frø-til-plante/
 33. 2 points
  LED er i slik utvikling av trolig vil mye eller all denne informasjonen være tilnærmet utdatert om 6-12mnder, så å sette slike som sticky bare vil vere en midlertidig løsning, men om vi hadde en tråd feks kun med fakta og info, som ble nokolunde kontinuerlig oppdatert så kunne det absolutt vere verdt å sette det som sticky. Så får me sjå kva framtida byr på :D
 34. 2 points
  Øh, samme pris ? Hvor handler du ? Og ikkje minst så har de en forward voltage på 100 +/- som gjør at du selv på HLG-320H-C1400 kun får plass til 2 stk. Prisene for 3618 ligg på 70-80USD iallefall, men seff om du sammenligner at du må ha 3 stk 3590 og 1 stk 3618 for å få feks 150W så blir prisene ganske sammenlignbare, men så var det det med kjøling, må ha ganske svære (tunge og dyre) kjøleribber for å ta unna en 3618. Men som eg har skrevet flere ganger, Citizen er per idag (truleg) det beste alternativet, men samtidig, det er egentlig kun Cree, samt Vero osv som vi har kjennskap med over flere år. Og den store snakkis de siste månedene og vel så det har jo vert disse såkalla Quantum bretta som Growmau5 med flere har omfavna med stor hugleik. Dei bruker jo desse mindre, men mange flere Samsung chips som er vel på høyde med COBs, men det er vanskelig å få tak i disse per idag. Og ikkje sammenlign desse bretta med feks Mars sine lys osv, dei Samsung chipsa er i ein heilt anna klasse enn dei Mars og lignande kinesiske billig lys bruker. For å ta et reelt regnestykke: 3618 1stk HLG-320H-C1050 = 95USD 3stk 3618 = 3 x 70 = 210USD 3stk 180mm pin kjøleribber = 20x3 = 60USD Totalt 365USD for +/- 300 veldig effektive watts fra veggen (1,21 USD per Watt) Her kan du mulig komme unna med HLG-320H-C1400 istedet for, og da kun 2 stk cobs, men eg har problemer med å finne kjøleribber en kan kjøre passive på denne kombinasjonen. Og da kommer du helt ned på 235USD + kjøleribber. 3590 1stk HLG-320H-C1050 = 95USD 8stk 3590 = 8 x 35 = 280USD 8stk 133mm pin kjøleribber = 8 x 10 = 80USD Totalt 455USD for +/- 300 veldig effektive watts fra veggen (1,52 USD per Watt) 3590 2stk HLG-185H-C1050 = 90USD 10stk 3590 = 10 x 35 = 350USD 10stk 133mm pin kjøleribber = 10 x 10 = 100USD Totalt 540USD for +/- 380 veldig effektive watts fra veggen (1,42 USD per Watt) 1212 2stk HLG-185H-C1400 = 90USD 8stk 1212 = 8 x 12 = 100USD 8stk 133mm pin kjøleribber = 8 x 10 = 80USD Totalt 270USD for +/- 300 MER ENN NOK effektive watts fra veggen (0,90 USD per Watt) Så ja, 3618 er billigere, og trulig enda mer effektiv enn 3590 på den strømstyrken, men det er ikkje SÅ stor forskjell, og vil du ha mest for pengene er 1212 det KLART beste valget.
 35. 2 points
  Jeg kjøpte Cree fordi jeg tror det er en sammenheng mellom pris og kvalitet.
 36. 2 points
  Bare hyggelig å hjelpe, eneste grunnen til at eg foreslo Citizen, og det oppsettet er rett og slett det at det er det mest fornuftige valget idag, men generelt sett så har jo Cree et bedre rykte, og har vert i bruk enda lengre enn Citizen sine, så en vet en får kvalitet om en velger de. Men så er de 2-3x så dyre da...
 37. 2 points
  Vil sterkt anbefale MeanWell ja, det er standarden som alle andre måler seg mot. Og ang å kjøre de svakere, så vil det i teorien kunne gjøre at de holder seg bedre lengre, men samtidig så sies det vel are bare taper seg 10% iløpet av 5-6år med 12/12 konstant. Så det er stor sannsynlighet for at du vil bytte ut COBsa før de blir merkbart dårligere, Driverne vil nok egentlig holde seg bra, det er såpass høy effektivitet på disse driverne at selv om det skulle bli feks 1% høyere effektivtet om 5år, så spørs det om det vil vere verdt å skifte de ut. Og når det er sagt, kjøp drivere som har en "B" på slutten, feks HLG-240H-C1050B, det betyr at du kan kople til potentiometer (eller til arduino eller annen PWM enhet for å drimme de digitalt) for å dimme de eksternt !
 38. 2 points
  Korrekt, 5 per driver på det første oppsettet, så er det opptil deg hvordan du setter det opp, for best mulig spredning. Og det vil ikkje vere noe problem å kjøre med 1 mindre COB på 1 driver, utenom at du sløser med potensiale. Og 6 per driver på det andre (Cree) oppsettet. Edit: Du kan jo gå feks bare gå 20stk og, 10 på hver side. Det er fortsatt snakk om MYE lys :D Samme med Cree sine, du kan gå ned til 24stk, og 12 på hver side.
 39. 2 points
  Alternativt, gå til https://kingbriteled.en.alibaba.com/ Og sei du skal ha : 5 stk HLG-240H-C1050 30 stk Cree CXB3590 3500K CD bin (36V) 30stk Ideal 50-2303CR 30stk CXB3590 heatsink, passive pin fin heatsink diameter 120mm
 40. 2 points
  Det enkleste er nok bare å gå til https://kingbriteled.en.alibaba.com/ Og sei du skal ha feks 5 stk HLG-240H-C1400, 25 stk CITIZEN V6 CLU048 1212C4 3500K 80CRI COB 25stk Ideal 50-2204CT 25stk Diameter 133mm pin Fin Heatisnk for 50-65W Ta gjerne med et par ekstra COBs og holdere osv, itilfelle du skulle få en død en osv
 41. 2 points
  Blomstrer så fint her :) Den ene planten mer en den andre men regner med at den andre kommer etter :) Var slem med stiklingene mine men har tatt litt bedre vare på de nå og de begynner å komme seg igjen. Tenkte å ha de i jord til de andre i skapet er ferdige så sette stiklingene i hydro.
 42. 2 points
  Jeg lar de ligge i glass i ca 24t, deretter havner de i våte papirservietter. Ved å plassere serviettene på høykant f.eks langs veggene i ei skål, vil røttene vokse rett ned i stedet for at de snoker seg rundt. Jeg har også sett at folk legger papirservietten i en stor ziplockbag, klemmer ut luften og henger den opp for å få røttene til å vokse rett ned. Uansett, her får rotspissen vokse minimum 3-5 cm før de havner i jorden. Når du har en såpass lang rot kan selve frøkapselen ligge relativt nært overflaten når du planter, og spirene titter vanligvis opp innen et døgn.
 43. 2 points
  My hustling skills are unfathomable my friend ;p and for future no Nigerian fraud scheme would use words such as unfathomable or speak as eloquently as I. Cannabis is about peace brothers not hate! I'd appreciate you guys taking back all those dislikes though I'm at 5 already ouch!!! pretty sure skogtrollet is responsible for all 5 also ;)
 44. 2 points
  Jeg tok kontakt med denne karen over email og har faktisk møtt han face to face uten å utveksle noe informasjon. Vil bare informere om at selv om det virket veldig sketchy, så er denne personen både hyggelig og virker å være seriøs. Folk kan ta kontakt med meg direkte for mer informasjon
 45. 2 points
  Desperat valgflesk? Et megaskritt i riktig retning? -eller bare et kvantesprang i løse luften? SV vil la folk bruke hasj, ta extacy og sniffe kokain
 46. 2 points
  Jeg er med på argumentene dine skogtrollet men jeg kommer til en annen konklusjon. I kampen mot narkotika har vi ikke bare menneskelige ofre. Vi har også ofret tilliten til politi og helsevesen blant en liten gruppe mennesker som hvirkelig trenger hjelp. Er det en ting jeg brenner for så er det at all bruk må avkriminaliseres. Vi er ikke forpliktet til å kriminalisere bruk i FNs resolusjoner, og ca halvparten av land i Europa har ingen sanksjoner for bruk. Dette er viktig. I Norge kan du altså bli dømnt for å innrømme bruk av narkotika eller ved blod/urinprøving. Dette gjør at brukere risikerer straff for å diskutere helsa si med fastlegen, og det hever terskelen for å ringe en nødetat hvis noen får problemer etter inntak. Jo farligere stoffet er, jo viktigere er det med avkriminalisering. Neste legaliseringstrinn er å avkriminalisere brukerdoser. Flere land har myknet opp regelverket sitt her, slik som Tyskland, Spania og Tsjekkia der det deles ut bøter uten at det havner på rullebladet. Det vi ser fra disse landene er at det er ingen sammenheng mellom endring i straffenivå og rapportert bruk. Samtidig har det skjedd noe som de i samfunnsvitenskapen kaller "net widening", dvs at flere blir straffet med bøter enn før fordi bøteregimet medfører mye mindre arbeid for politiet. Dette er bare observasjoner, og jeg har ikke tenkt å trekke argument hverken for eller mot ut av dette. Argumentet som jeg støtter meg til når det gjelder avkriminalisering av brukerdoser er det samme some jeg nevnte før - forskjellen er bare at det er et tidsspørsmål før du har i deg stoffet. Ellers fungerer bøter hvis det er en stor sjangse for å bli tatt, f.eks. ved feilparkering, mens sjangsen for å bli tatt med narkotika er forsvinnende liten. Så lenge du ikke ser ut som en rasta dude, innvandrer eller heroinist selvfølgelig. Jeg håper alle innser at et regelverk som blir håndhevet basert på hvordan du ser ut ikke er en rettsstat verdig. Det vil nok bli vanskeligere å straffe selgere når eget bruk er avkriminalisert. En selger vil holde seg under grensa og bruke et depot for å hente nye forsyninger (slik de opererer også i dag). Dette synes jeg er helt akseptabelt når vi vet at svært mange rusbrukere finansierer sitt eget forbruk ved videresalg. Vi er altså inne på samme arguementet igjen, nemlig at vi kriminaliserer en gruppe mennesker "for å hjelpe dem". Når det gjelder de som selger kun for profitt bør politiet uansett føre bevis for at det er snakk om videresalg, ikke som i dag der de peker på spredningsfare med omvendt bevisførsel. Siste trinn er regulert omsetning av de mest brukte stoffene. Her er jeg ikke sikker på hva som er den beste løsningen, men jeg ser helt klart gevinsten dette vil ha for å bekjempe organisert kriminalitet. Jeg tenker først og fremst på land som er gjennomkorrumpert av narkotikahandel, selv om ingen skal få meg til å tro at Jensen er den eneste som har svin på skogen her til lands. Legalisering av cannabis er relativt enkelt å forsvare med tanke på skade kontra hvor stor del av det illegale markedet det utgjør. Heroin til de som vil ha det ser jeg heller ikke noe stort problem med så lenge de har tilgang til nødvendige helsetjenester og vi har et apparat for å fange opp mennesker med psykiske lidelser. Kokain tror jeg vil miste mye av apellen dersom det blir solgt av en fyr i hvit frakk til en overkommelig pris. Da er det designerdop som har lengre og morsommere virkning som vil ta over, noe some vil være svært positivt for land i Sør-Amerika. Her ble det sikkert litt virkelighetsfjernt på slutten, men jeg er altså villig til å godta at vi kan få flere brukere dersom vi går foran resten av verden med å innføre regulert omsetning. Avkriminalisering av brukerdoser kan muligens føre til at Norge blir et mer attraktivt marked for kriminelle sammenlignet med våre naboland. Regulert omsetning vil garantert ha motsatt effekt. Korriger meg gjerne, men jeg ser ikke egoismen i dette.
 47. 2 points
 48. 2 points
 49. 2 points
  For mye tørking gjør kuring umulig, frysing vil jeg prøve å unngå om jeg var deg, da det kan gjøre att cellveggene(i dette tilfellet trichsa) ekspanderer og "eksploderer" noe som fører til lett oksydering. Cannabis toppskudd skal *altid* oppbevares på glass og har ingenting på plastposer o.l. å gjøre med mindre det handler om vakumpakking for transport. resten har vel pistillen svart på :) mvh
 50. 2 points
  Etiketten kan si oss mye, slik som ledningstall, pH, kalkstatus, gjødsel/NPK, torvklassifisering(von post), evt sand, kompost osv. Problemet er noen ganger at det som står utenpå sekken ikke stemmer med innholdet. Torv i sekk kan brytes ned og bli sur om den ligger lagret utendørs. Torva kan være dårlig oppmalt.Torva kan være feilklasset. Næringstatus kan være feil osv. Det ligger i torvas natur. Torv hermetiseres i myrer tusener av år, men når den dreneres og kommer i kontakt med luft så starter nedbrytingsprosessen umiddelbart. Dumper du torv i hagen, så tar de ikke mange sesonger før volumøs torv har falt sammen til en liten mengde humus. Bare du vet hvor god eller dårlig jorda fra din lokale europris er. God torv skal være fersk og spenstig med passe blanding av lite og middels nedbrutte mosefibre som skal være homogent oppmalt gjennom hele sekken. Kalking og gjødsling skal stemme slik at jorda er fruktbar. Sand og litt leire gjør torva bedre. Står jo ingenting om torvkvaliteten i linken fra felleskjøpet. Er det en spenstig og luftig torv som er kalka til riktig pH så kan det være verdt å prøve den. Bare 40% torv høres rart ut, lurer på hva resten er. Jeg må se, lukte og føle jorda i hendene for å noenlunde kunne skille god fra dårlig jord. Men det er først når man dyrker i torvmixen at man får fasit.