Jump to content
Sign in to follow this  
kharon

narkotika gir fosterskader!!!

Recommended Posts

kharon

veldig mange, til og med narkiser som folka her inne (:D) tror at narkotika er fosterskadelig...

men er det det?

ikke nødvendigvis.

det aller jævligste stoffet for et ufødt liv er alkohol. alkohol gir rus via forgiftning og da spesielt av hjernecellene. hos et foster vil store mengder alkohol (enten mer enn tre enheter pr dag eller beruselse hos mor av og til, men man må nok holde seg under 1 enhet pr dag for å være ganske sikker på å unngå føtalt alkohol syndrom som er:) hemme utviklingen av hjerne og dermed gi nedsatt intelligens og vil også gi synlige ytre misdannelser. (http://www.helsenytt.no/artikler/graviditet_legemidler.htm)

før ble det sagt at hallusinogener som LSD og cannabis gav kromosomforandringer. i ei lefse jeg fant på rådhuset om LSD gikk de der bort fra den forklaringen. og dessuten... om bruk av cannabis gav kromosomforandringer burde jamaica kry over med kromosomraringer og dårlig fertilitet og masse fosterdød....

leste i ei bok som heter "mamma for første gang" av ei eller anna meget berømt spesialistdame at til og med heroin ikke kunne påviselig øke sjangsen for misdannelser hos fosteret - bortsett fra at bruk av heroin i de siste tre måneder vil gi en crack-baby, brukt her som samlebetegnelse på spebarn med abstinenssymtomer. det ble ikke gått veldig mye inn på narko spesifikt sett, men konklusjonen var at all narko var mindre skadelig enn alkohol og antageligvis mindre skadelig enn tobakksbruk under svangerskapet.

uansett - gidder ikke sjekke FMR, men i nyere tider har spesialister kommet til den konklusjon at det ikke nødvendigvis er skadelig for den lille om mor skulle bruke narko. det er slett ikke gunstig, men bedre enn alkohol iallefall.

men så begynte jeg å se i felleskatalogen.... oi oi oi.... nå er jo den skrevet av jurister for å unngå søksmål lik de som kom etter thalidomid-saken (thalidomid var et anti-kvalmemiddel som ble gitt gravide kvinner på 50-tallet med det resultat at barna ble født med sterkt deformerte eller manglende armer og bein...) men du dæven...

"vanlige" legemidler man får kjøpt over disk på rema kan være rimelig farlige saker. et godt eksempel her er ibux - det aktive stoffet heter ibuprofen. dette er direkte sakset fra www.felleskatalogen.no:

"Graviditet/Amming: Overgang i placenta: Passerer. Fosterskadelige effekter som prematur lukning av ductus arteriosus med primær pulmonal hypertensjon og degenerative forandringer i myokardet, trikuspidalfeil, manglende lukning av ductus arteriosus postnatalt (behandlingsresistent), blødninger, nekrotiserende enterokolitt, nedsatt nyrefunksjon og nyresvikt er sett ved bruk i 3. trimester. Forstyrrelser i svangerskapsforløpet er sett i form av oligohydramnion, forlengelse av svangerskapet, samt nedsatt rieaktivitet. Preparatet skal derfor ikke brukes i 3. trimester. Preparatet bør ikke brukes i 1. og 2. trimester. Overgang i morsmelk: Konsentrasjonen i morsmelk er ca. 1% av serumkonsentrasjonen. Det er lite sannsynlig at barn som ammes blir påvirket."

masse bla-bla men for å oversette litt til norsk betyr det at ibux kan gi fosterskader som feil i lukning av diverse naturlige åpninger i hjerte/hovedpulsåre med påfølgende for høyt blodtrykk i lunger og nedbrytning av hjertet og diverse hjertefeil og masse anna snadder som er jævli kipt. se gjerne etter selv at det er faktisk ibux tabletter som blir beskrevet over så dere vet at jeg ikke kødder. marewan (blodfortynnende) har en tendens til å være så ufølsom at det bare dreper fosteret. osv, osv. noen medisiner kan faktisk gi fosterskader lenge etter man har sluttet med dem... ellers er medisiner som kan være morsomme å se på for referansens del: Morfin (smertedempende), Naproxen(smertedempene), Marevan(blodfortynnende), Heparin(blodfortynnende) og Seroxat (antidepressiva).

andre småkipe kjemikalier vi har rundt oss finnes (iallefall før) i visse typer plast. tror det var PVC eller et annet ganske ofte brukt plastforbindelse inneholder molekylstrukturer som er farlig lik kunstig østrogen. dette kan være ganske kritisk påvirkning av et guttefoster. det er ikke trukket noen klare linjer mellom plast og hermafrodisme hos menn og ufruktbarhet/mistenkt hermafrodisme hos kvinner, men man har en sterk mistanke der.

ellers har vi pesticider, bensingasser og tynnere som også er sterkt fosterskadelige.... bare for å nevne noen.

ellers prøver jeg å finne artikler fra forskjellig hold om graviditet og narko... finner ikke det dritt.... bortsett fra at alkohol er dårlig, dårlig, dårlig og det er ikke bra å bruke narko. på sidene til sosial og helsedep. fant jeg dette:

"Cannabis og graviditet

Langvarig bruk av cannabis kan gjøre svangerskapet vanskeligere,

redusere fødselsvekten til barnet og gi kortvarige abstinenssymptomer hos den nyfødte. Det er foreløpig usikkert om det fører til misdannelser. Når en vet hvor lang tid det har tatt å påvise at alkohol og nikotin kan gi fosterskader, er det mer enn nok grunn til å advare mot bruk av cannabis under svangerskapet." http://www.rusdir.no/fakta_om/narkotika/stoffene/canna.htm

I en dansk undersøkelse var den reduserte kroppsvekten på 150 gram under gjennomsnittet og 1,2 - 1,5 mm mindre hodeomkrets... hos mødre som også drakk alkohol, røkte og brukte andre stoffer som amfetamin under svangerskapet. lignende funn har blitt gjort på jamaica men der så man også at barna av rastamødre var lik sine jevnaldrende fra ikke-rastamødre etter noen mnd og senere viste det seg at rastabarn ble raskere utviklet enn sine jevnaldrende ikke-rastabarn. dette ble tilskrevet det økte sosiale nettverket til mor og alle de fordelene det gav. ellers må man regne med barn litt under gjennomsnittet om man er under 24 år eller underernært... og pluss pluss pluss.

dette er dog ingen oppfordring til noen å bruke narko under svangerskapet, men jeg prøver bare å vise at andre kjemikalier er skikkelig jævlige.

det anbefales å holde seg totalavholdende og være veldig nøye med å sjekke all medisin man tar - til og med vanlige greier som ibux og man må heller ikke glemme at en del "naturpreparater" kan slå negativt ut på et lite foster.

Share this post


Link to post
mats

vel, som du såvidt pekte ut i posten din så er "narkotika" et ganske omfattende ord.

tipper at heroin/crack hadde gitt en effekt foreks..

Share this post


Link to post
kharon

heroin/crack brukt de siste tre mnd gir abstinenssymptomer hos barna, men ingen fysiske misdannelser er vanlig - ikke mer enn normalt.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×