Jump to content
Sign in to follow this  
wolpersquat

15watt LED grow light

Recommended Posts

wolpersquat

Har hatt et miniprosjekt i sommer med å lage en liten canna-kommode. Var egentlig ferdig med å bygge denne før jeg meldte meg inn her og fikk se alt det negative det var å bli sagt om LED. "Problemet" er at jeg satser på LED, eller rettere sagt, kjøpt 2 stk av de her fra hempster som er på 15watt hver. Har tenkt til å prøve å ha én eller to planter i kommoden kun for personlig bruk, så det er kvalitet fremfor kvantitet som er greia uansett, da jeg har hørt at yielden er ganske dårlig med LED, ihvertfall av denne styrken jeg har tenkt til å bruke. Kommoden er ikke svær i det hele tatt, ca 50cm bred, 65cm høy og 40cm dyp. Har kledd alle veggene med aluminiumsfolie, dette har jeg også hørt i etterkant at ikke er så særlig smart, men jeg tenkte at ettersom LED er kaldt lys, så vil det ikke brenne plantene som jeg har hørt HPS vil gjøre med denne løsningen.

Venter stadig på frø (Big Bud), har selvfølgelig gått rett i fella og bestilt fra Amster, og kan vel egentlig forvente at frøene blir konfiskert av onkel Tull på veien over. Bestilte for sikkerhets skyld ikke hjem til meg, så blir vel ikke noe trøbbel om de blir tatt :rolleyes:

Spørsmålet jeg egentlig vil ha svar på: Er to stk av de "growlightsene" nok for å få fres på én plante på såpass lite areal, kan jeg forvente noe i det hele tatt? Eller vil dette være mer trøbbel enn god røykings?

Share this post


Link to post
exil

Jag har kört ett par LED grows 90w ufo (Kina) och kommit upp i drygt 0.3g/w. Inte optimala förutsättningar men helt ok.

Behåll du dina lampor men komplettera med cfl. Jag gillar bygglampor, finns fina på 38w som det är lätt att hitta 2700k rör till. Typ ett fyrkantigt rör med perfekta reflektorer. Kolla lite i tråden som ligger i design och konstruktionsdelen. Bra och billigt ljus heter den, du kan säkert få någon idé där. Använd dina w klokt för det är en ganska liten låda.

Share this post


Link to post
wolpersquat

Jeg leste tråden før jeg svarte, flere ganger faktisk, men allikevel så er ikke ting mer "klart" etter å ha lest den, jeg ser bare en haug med linker til ballaster på ebay og en liten forkjærlighet for lysstoffrør. Jeg fant den arbeidslampen du la ut bilde av i tråden, men jeg har ingen aning om hvordan jeg skal finne 2700k røret for best mulig blomstringspotensiale, har du en kilde på hvor jeg kan få tak i et sånt et? Eventuelt et veg-rør om ikke 4100k røret som følger med vil være bra nok. Det fins i tillegg svakere typer av samme oppsett som jeg linket til ovenfor som vil være tilstrekkelig for det volumet jeg har tenkt til å gro. Jeg har rikelig med ventilasjon, temmelig overdimensjonert for volumet på kassa, og "CFL produserer lite varme og kan brukes direkte over plantene", så problematikken med varmeutvikling tror jeg uteblir om jeg trapper ned til 125w. Om jeg kaster noen watt på sjøen får heller være. Allikevel, takk for innspill :)

Share this post


Link to post
exil

Om du nu har riktigt bra ventilation så köp den här.

http://odlingsbutiken.se/belysningspaket/678-belysningspaket-70w-hps.html

Angående bygglampan så finns 2700k 2d lysrör i vanliga lampaffärer.

Det är mest designen jag vänder mig mot när det gäller de där lamporna du länkar till. Massor med rör som skymmer varandra och därför blir de helt enkelt inte lika effektiva som deras w antyder. De är dessutom nästan lika stora som en 1 1/2L cola. De tar för mycket i höjd och sprider ljuset kass. Även om de skriver att de inte blir farligt varma så producerar de ändå en ansenlig mängd värme som i ett litet skåp leder till mer problem och sämre skördar.

Alltså använd dina w klokt och därmed får du färre problem och bättre skördar.

Share this post


Link to post
LickMyHairyBalls

åssen går det?

Share this post


Link to post
Weedy Weedpecker

I mitt miniskap har jeg 7 sparepærer, 4x30W 2700K og 3x45W 4000K fra Biltema, totalt 255W. Jeg har kun en 14W vifte i taket til å transportere vekk varmen og jeg har foreløpig ikke målt temperaturer over 30 grader inni der.

Til sammenligning hadde jeg ikke engang fått plass til en eneste av den typen arbeidslamper med firkanta rør som dere prater om, så det med at designen er så genial er jeg ikke helt med på.

Greit nok at man ikke får utnyttet like mange watt, men man får ikke plass til halvparten av watten man kan få inn med de vanlige sparepærene.

Om jeg hadde fått plass til 1 stk. arbeidslampe på 38W ville det likevel vært langt unna de 255W jeg bruker, for jeg tviler på at jeg waster 217W med denne designen.

Jeg ser til en viss grad at disse 2d rørene vil bli hakket mer effektivt når man bruker en optimal reflektor, men jeg tror ikke de er såå mye mer effektive.

For meg virker det som exil mener det forsvinner mye lys fordi rørene dekker for hverandre, men det tror jeg ikke blir helt riktig, for lyset forsvinner vel ikke, det blir vel bare sendt i forskjellige retninger?

Et lysrør som lyser på et annet lysrør som lyser blir jo ikke mørkt, men hvor blir dette lyset som vi ikke utnytter (pga.designen) av da?

Har det blitt gjort seriøse målinger som viser at den ene designen er mye mer effektiv enn den andre?

Edited by Weedy Weedpecker
  • Like 1

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×