Jump to content
Sign in to follow this  
vin&grønt

Luftfukter - Modifisering

Recommended Posts

vin&grønt

Har i mange år irritert meg over at luftfukterne ikke har større tank og lurer på om det finnes noen som kan kobles til en vannslange og en stor tank.

Muligvis kan det ordnes med en liten flotør med stopp, men vanskelig å finne små flotører som er brukebare.

Lurte på også på om det lar seg gjøre med en liten tank ved siden av fukteren slik at vannhøyden blir lik i fukteren og tanken når de er koblet sammen med en liten slange og tanken har flotør som er koblet til en stor tank.

Kanskje det finnes noen fuktere som kan brukes over lang tid uten og etterfylle eller kanskje denne kan brukes ved at jeg kobler på en slange i stedet for den flaska.

http://www.ebay.com/itm/Home-Office-Portable-Water-Bottle-Ultrasonic-Steam-Diffuser-Mist-Air-Humidifier-/370684881177?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item564e8a6919

Noen som har en ide om hvordan det kan gjøres?

  • Like 1

Share this post


Link to post
420Bongo

Ville hatt en ekstra tank og koblet de sammen, trenger ikke rare diameter på slangen heller.

(kan hende det går med hevert prinsippet?)

Share this post


Link to post
SixIxIx

Det finnes fuktere som kobles til eksterne tanker. Progrow selger en variant.

  • Like 1

Share this post


Link to post
bjartmar

Fint å ha en tank på samme nivå for å øke volumet. Sett inn en god slangekobling helt i bunn av fuktertanken og juster med aviser under til du er fornøyd.

Share this post


Link to post
altitude91

jeg hadde akkurat samme problemet at min luftfukter(kjøpt på elkjøp) ikke funket helt som jeg hadde tenkt, den hadde en tank på 6liter og jeg måtte fylle på den sånn ca 2-3 ganger om dagen og relative fuktigheten i dyrkerommet holdt seg fortsatt på 30-40% så jeg googlet litt og fant denne ( http://www.thehouseofhydro.com/three-head-mist-maker.html) det er en sånn en som du ser på utstilling i butikker i fontener som det ligger et lag med damp på. og med denne videoen ( https://www.youtube.com/watch?v=PHpCo_ZFgfE ) så lagde jeg meg en selv av et 70l plastikk oppbevarings boks og 2 datavifter kjøpt på "fasttech.com" og 12volts lader på "dealextreme.com" (skal linke alt litt lengre ned)
og den kjører jeg på en timer med 1 time av 1 time på (og helt av på damerne sin nattetimer) og ligger nå på min-38% maks-55% humidity tenker og kjøre det enda lavere nårr det blir blomst.
dette DIY koster litt men jeg vil anbefale det på det meste! fyller vann 1 gang i uka, og utrulig enkelt og kontrollere med seperat mekanisk timer.
jeg kjøpte den med 3hoder men man kan kjøpe 1-3-5-9-12heads alt etter behov og hvor stort dyrkearealet er og hvor stor eksos vifte man har

ultrasonic mist maker: http://www.thehouseofhydro.com/ultrasonic-mist-makers-for-sale.html
datavifte: http://www.fasttech.com/products/0/10001775/1128300-quiet-version-2500rpm-pc-cooling-fan x2
12 volt lader: http://www.dx.com/p/12v-2a-universal-power-adapter-charger-black-ac-100-240v-eu-plug-5-5-x-2-1mm-157723#.VOD9QfmG91Y
kabler til klipp og lim : http://www.dx.com/p/dc-5-5-x-2-1-female-to-6-3mm-2-pin-female-convert-cable-black-red-202107#.VOD9QfmG91Y
plastikk beholder 70liter: http://www.biltema.no/no/Hjem/Oppbevaring/Esker/Oppbevaringskasse-28438/

lykke til og jeg kan garantere at om du kjøper stor nok mister så er problemet ditt løst!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×