Jump to content
Sign in to follow this  
Irazuco

Hjelp til hydro utstyr! :)

Recommended Posts

Irazuco

Hei, jeg tenkte å kjøpe inn utstyr til hydrodyrking, men trenger litt hjelp på veien. Her har jeg satt sammen en liste.

TELT: http://www.hydroponi.no/products/komplett-teltpakke-dr120-pro

NÆRING & PH+ PH-: http://www.hydroponi.no/products/biobizz-starters-pack2

http://www.hydroponi.no/products/ghe-ph-opp-1l

http://www.hydroponi.no/products/ghe-ph-ned-1l

PÆRE: Pære: http://www.hydroponi.no/products/pure-light-mh-600w

PUMPE: http://www.hydroponi.no/products/iws-dwc-6-pot-air-kit

LYDDEMPER: http://www.hydroponi.no/products/lydfelle-ldc-125-600-mm

HYDROSYSTEM: : http://www.hydroponi.no/products/iws-dwc-6-pot-bubbler-system

Virker dette ut som en bra plan, eller er det ting jeg mangler og kanskje må bytte ut med noe annet?

Alle svar mottas med takk :)

Share this post


Link to post
skogtrollet

Du bør ikke kjøre biobizz i hydro. Bare google "biobizz hydro" så ser du at mange har problemer.

I hydro bør du bruke en ren syntetisk saltnæring. Disse koster mindre i bruk, du oppnår bedre kontroll og stabilitet, og systemet forblir rent og sterilt. De aller fleste gjødseltyper er syntetiske saltnæringer. Du kan f.eks kjøpe GH Floranova Grow og Floranova Bloom. Dette er enkomponentgjødsel som mange er svært fornøyde med i hydro.

Skal du først begynne med ph up og down så trenger du også et instrument for å måle pH. pH up er egentlig unødvendig, og trenger du å øke pH, så bruker du heller kaliumsilikat(f.eks potsil på ebay).

Skal du kjøre hydrosystemet ditt optimalt så trenger du også et ec-meter.

Greiene du planlegger å kjøpe er helt ok, men hydroponi er dyrt i forhold til utenlandske firmaer som professionalgrow, hydrogarden, pflanzburg etc. Hydrogarden trekker for eksempel fra svensk moms før de sender og du får mer igjen for pengene dine.

Siden du skal kjøpe lyddemper, så regner jeg med at du ikke vil ha for mye støy. Men ta en titt på planzburg´s Homebox R120 pakke, det er et gjennomtenkt eksempel på en god teltpakke for den som prioriterer støyreduksjon og kvalitet. Andre growshops bare klasker sammen komponenter og krenger ut varer til et ukritisk marked med stor profitt.

Share this post


Link to post
Irazuco

Woah, takk for knall svar:) Okay, googlet litt om det og så att det var flere problemer med de, så da er biobizz ute av lista.
Så de her er tingen da altså? http://www.discount-hydro.com/general-hydroponics-flora-nova/

Bruke den her for pH og ec måling, kanskje like greit med en som er kombo?
http://www.ebay.com/itm/BlueLab-Combo-Meter-pH-EC-TDS-PPM-Temp-CF-Blue-Lab-nutrient-electrode-/271727681620?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f443b6054

Er det bare ok eller burde en heller kjøpe noe annet? Evt (Aeroflo) http://www.hydroponi.no/products/aeroflo-10

(Dutchpot System Hydro) http://www.hydroponi.no/products/dutchpot-system-hydro-1m
Vill gjerne ha bra utstyr såpass en slipper å kjøpe inn nytt om noen år.

Er utstyret i HOMEbox teltet like bra som i DR120 PRO pakken? Er en del billigere, men frakt kan vell kanskje bli litt?

Takk :)


Share this post


Link to post
skogtrollet

Ja, General Hydroponics Floranova er en nesten ren saltnæring du fint kan bruke i hydro.

Hadde ikke brukt 200$ på elektronisk måleapparat. EC-måler er veldig ukomplisert(måler næringsløsningens evne til å lede strøm mellom to elektroder) og koster rundt 10$ fra Kina inkludert frakt. pH-målere med probe må vedlikeholdes nøye og kalibreres ofte. Blir ikke proben lagret på rett måte blir den ubrukelig. pH-strips er alltid kalibrerte og mye billigere. Ellers selger også kineserne billige elektroniske pH-målere, men de vil også gå i stykker ved feil bruk/lagring.

Skjønner at hydro frister. Jeg hadde ikke bygd noe mer komplisert system enn et flood/drain system med rockwool. Finnes mange bra tutorials for det på nettet. Det eneste du trenger av "avansert" utstyr er en akariumpumpe og timer. Koster ikke mange kronene fra Kina.

Jeg hadde uansett ikke brukt noe annet enn hempy bucket, billige næringssalter, og hps. Idiotsikkert og enkelt, akkurat slik mange av oss vil ha det.

Og ja, pflanzburg-pakken er bedre enn hydroponi-pakken. Best blir det selvfølgelig når du setter sammen din egen pakke.

Share this post


Link to post
Irazuco

Okay skjønner, jeg finner nokk noen bra målere på ebay til en billig penge:D

Hadde jo vært gøy å bygd selv så klart:) Fort gjort, sparsomt, smart og gøy. Men bygge noe utstyr er helt uaktuelt for meg, så her blir det kjøp:)

Men kommer det betraktelig mindre støy fra HOMEbox pakken? Jeg har jobbet med hydroponi (tidligere link) sitt telt tidligere uten lyddemper, og det er lite akutuelt for meg. Så burden jeg ha kjøpt en lyddemper til HOMEbox pakken just in case?

Share this post


Link to post
skogtrollet

Ja, det blir mindre støy fra Homebox pakken fordi:

Homebox: Vifte og rørdiameter på 160mm

Hydroponi: Vifte og rørdiameter på 125 mm

Homebox: 3 meter sonodec(ventilasjonsslange isolert med steinull)

Hydroponi: 3 meter "alu"-slange. Tynn, ikke isolert og bråker mer.

Homebox kommer med en PK 420/800 m3 vifte med to motorvindingssløyfer du kan bytte mellom. 3 meter med sonodec og vifta satt på 420 m3 demper støyen betraktelig. En skikkelig vifteregulator som denne http://pflanzburg.de/store/product_info.php?products_id=2630 gjør at du får totalt 12 forskjellige hastighetsnivåer på vifta.

Vet ikke hva grensen din for støy er, men vil du ha lyddemper, så har du et stort utvalg her: http://pflanzburg.de/store/index.php?cPath=7_216

Selvfølgelig kommer betydelige frakt og tollkostnader på toppen om du kjøper til Norge. Men kjører du og henter i Sverige så slipper du toll(ikke toll mellom eu-land), og frakten blir vesentlig billigere.http://pflanzburg.de/store/shipping.php

Ellers må du også ta i betrakning at:

Homebox kullfilter veier 8.5 kg http://pflanzburg.de/store/product_info.php?products_id=327

Hydroponi kullfilter veier 3.6 kg http://www.primaklima.biz/eco.html

Homebox er av høyere kvalitet enn Secret Jardin

Bolt er en no-name ballast, og antakeligvis en masseprodusert generisk kina-ballast med fancy klistremerke. Jeg finner ingen informasjon om ballasten på internett, og hydroponi har ingen link.

Hadde hydroponi solgt en bedre ballast, et bedre telt, og et skikkelig kullfilter så hadde jeg sagt kjør på, men prisen hadde da også sikkert blitt mange tusen kroner dyrere. De kutter innkjøpskostnader der de kan og håper forbrukeren ikke skjønner det. Norske nettsjapper kan aldri være i nærheten av å kunne konkurrere med utlandet på pris når likeverdige produkter sammenlignes.

  • Like 1

Share this post


Link to post
1up

Bolt ballastene er produsert av Pure Light. Di er laget i Kina, men det betyr ikke at det er søppel av den grunn. Jeg er hvertfall mer fornøyd med Bolt sine ballaster enn Lumatek (som også produseres i Kina).

Men jeg ville uansett valgt Homebox pakken fremfor den fra hydroponi.

Share this post


Link to post
onto

ser noelunde like ut til meg bare vanskeligere med en tysk side. blir vel frakt og lignende gjerne toll lang kjøretur ?`så usikkert hva som er billigst og best , lumatec har fungert for meg men det har noname 600w til 1100 kr garantert fra kina også gjort hehe. floranova funker bra til hydro og anbefaler også billig ph fra kina eller hvis du er helt idiot med ph prober som meg (kjøpt 3 erstatnings prober til bluelab combo på 2mnd mister kork glemmer sette på kork) bruk ph dråper er billigst :) ec meter er de billige greie men greit å finne ut om den måler riktig

Share this post


Link to post
Irazuco

Alright, takker for masse god info. Lager en ny "tråd" når jeg har fått satt opp "the holy room" :D
Om dere evt skulle finne noen bra nettsider fra Sverige med gode pakkepriser på telt hadde det vært supert. Jeg finner litt, men stort sett secret jardin og ikke pakkeløsning.

Share this post


Link to post
Øks

Den viften fra professional grow er ihvertfall ikke stillegående, 36db, og tror det er lettere å få pakken fra pflanzburg til å gå stillere pga større rørdiameter.Jeg har en TD silent 350/125 fra clas, og fra den er det luften som flytter seg igjennom rør kanalen og ut i fri luft som skaper mest lyd, den viften er oppgitt til 20db. Ser at de har samme viften hos professional grow, men der er den noe dyrere.

Ellers er pakken fra pflanzburg litt mer komplett da den har med både hps og mh pære, du får 3meter med støyisolert ventilasjonskanal kontra 1 meter med tynt alurør.

Alt i alt hadde jeg gått for pflanzburg pakken med en skikkelig viftekontroller i tillegg. (billige viftekontrollere bryter sinusbølgen som kan skape motorstøy på elektriske motorer)

Pflanzburg er også en anerkjent butikk som har holdt på i evigheter, så jeg hadde ikke bekymret meg for å handle derfra.

Share this post


Link to post
Irazuco

Ait, da er pflanzburg pakken under bestilling :D Ny tråd soon:) Takk for info folks!

  • Like 1

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×