Jump to content
Sign in to follow this  
bornstellar

Teori om tørking

Recommended Posts

bornstellar

Jeg driver å tørker min første harvest og lurer litt på min metodikk. Dette virker fornuftig for meg, men det er godt mulig jeg er helt på jordet.
Så langt har det hengt i 4 dager og det ser ut til at det går riktig veg, selv om det fremdeles lukter høy og det har det gjort siden dag 2.

Metoden min er denne.
Jeg hengte opp det jeg høstet på et klesstativ i teltet mitt og satte en fuktighetsstyrt viftekontroller til å ventilere på 50% RH. Den første døgnet klarte jeg ikke å få ned fuktigheten til under 58%, men etter noen dager så gikk dette greit. SÅ til poenget. Jeg har etter hvert som budsa har tørket, sakte men sikkert økt fuktigheten i teltet og planen min er at jeg skal holde den stabilt på 62% fra dag 6-10 før jeg putter dette på glass. Når jeg gjør dette, så burde det ikke være noen risiko for å overtørke greiene, vil det? og jo lengre jeg lar det henge sånn, jo mer stabil vil fuktigheten være i glasset når jeg da endelig putter dette på glass?

 

Edited by bornstellar

Share this post


Link to post
PoopEye

Høres logisk ut, men første tanke som kommer opp er at du kanskje burde ha en svak sirkulasjonsvifte i teltet så du er sikker på å unngå muggdannelse.

Share this post


Link to post
bornstellar

Jeg har helt 3 liter vann ut på gulvet i teltet for å ha konstant fordampning i teltet, så viften skrur seg på med jevne mellomrom.
Jeg har ønsket å unngå for rask tørkning med vifte, men når fuktigheten er 62%, så betyr kanskje ikke dette så mye lengre siden det er fuktigheten jeg ønsker å oppnå i plantemassen også.

Share this post


Link to post
Onkel

Om du tørker på 4 eller 10 dager har egentlig ikke så mye å si om du fokuser på riktig RH under curing. Greia med tørking er at du må passe på at du ikke overtørker FØR du starter curingen, derfor folk anbefaler langsom tørking med disse RH-verdiene og temp( og ikke minst er denne tidsrammen pga at folk har planter og buds i forskjellige størrelser, så dette er ingen fasit). Etter mange års erfaring vil jeg si at når du har kommet til ønsket RH, så er det på tide å gå over til curing.

Jeg ville heller vært forsiktig med å tilføre mere vann i frykt for råte i denne sammenhengen, det skal ikke mye varme til før man skaper et perfekt klima for mugg.

 

Edit: Med andre ord; små planter kan tørke på 3-4 dager før curing, mens svære planter kan ta 10+ dager... Noen henger opp buds med små greiner og andre henger opp hele planten.

Edited by Onkel
  • Like 1

Share this post


Link to post
bornstellar

Jeg har vifte gående i teltet nå. Rh er 60%.

Kjøper glass i morgen og begynner curing da. 

Share this post


Link to post
PoopEye

-og selvfølgelig tørker/curer du i mørket og passer tempen?

Share this post


Link to post
bornstellar

alt skjer i mørket. Nå er det på plass på glass med fuktighetsmåler. Ca 20°C. Mulig det burde vært noen grader kjøligere, men har ikke tilgang på slike temperaturer akkurat nå.

Share this post


Link to post
Freeman
On 15.7.2017 at 8:20 PM, bornstellar said:

alt skjer i mørket. Nå er det på plass på glass med fuktighetsmåler. Ca 20°C. Mulig det burde vært noen grader kjøligere, men har ikke tilgang på slike temperaturer akkurat nå.

Jeg driver med samme nå, men har heller ikke tilgang på kjøligere temperaturer. Dette er noe jeg må tenke litt på og prøve å få ordnet til neste grow. Det er jammen mye som skal tenkes gjennom, kan man si, men hvis man først klarer å lage seg et godt system så vil det da være mye lettere neste gang.

Et av de store problemene er jo alt hemmeligholdet. Hadde det ikke vært for det, så hadde man jo hatt mye mer muligheter, f.eks kjeller og diverse andre steder. I min situasjon, nå, så har jeg da et slags loft, og der må hele prosessen foregå. Det er ikke enkelt.

Share this post


Link to post
bornstellar

Jeg tror vi klarer oss fint med romtemperatur. Begynner å lukte veldig godt hos meg nå, selv om det fremdeles er en del klorofyll igjen. 

Personlig tror jeg at de fleste tørkemetodene bærer preg av mye bro science. 40% luftfuktighet mener jeg er for lavt og jeg tror det vil resultere i overtørka buds i ytterkant og så la fuktigheten fra senter trekke utover igjen. Men da er skaden allerede skjedd. Curing prosessen starter ikke opp igjen hvis fuktigheten i plantematerialet har vært for lav og da ender du etter opp med en bud som er curet på innsiden, men ikke utsiden. 

Jeg kommer ikke til å tørke i lavere rh enn 55% og jeg kommer til å heve rh opp mot 62% mot slutten av tørkingen neste gang også. Ingen obertørking og dønn stabil rh når det ble lagt på glass. 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×