Jump to content
Sign in to follow this  
sixfour

Forslag til mat med cannabis

Recommended Posts

sixfour

Hei,

faren min har desverre utviklet ekstremt kraftig KOLS og kan ikke røyke mer. Han har røyket i 50+ år så det er ikke så lett for han å bare slutte. Han spurte meg om jeg visste om kakeoppskrifter, kakao, sjokolade osv osv. 

Jeg er på utkikk etter oppskrifter til kaker fra folk som har peiling og som har laget matretter med cannabis mange ganger før. Det er spesiellt viktig at oppskriften kommer fra en som har peiling og erfaring. Helst fra en som har gjort dette hundre ganger før :)

Edited by sixfour
 • Like 1

Share this post


Link to post
bornstellar

Heisann.

Jeg ville ikke hengt meg så veldig opp i spesielle oppskrifter og heller lært meg å lage cannabutter og cannaolje. Så lenge en oppskrift inneholder olje eller smør, så kan du lage det.
Du kan også lære deg å lage cannabis tincture som gir han muligheten til å dosere cannabis med pipette og blande det i stort sett alt drikkbart.
 

En rask oppskrfit på cannasmør:

10g god weed.

mal det opp og steik det i ovnen på 125°C i 30min (decaroxylering som betyr at en gjør THC-A om til aktiv THC), når det er gjort, så tar du weeden å finmaler den.
Ta 500g usalta smør (viktig at det er usalta). Smelt dette i et vannbad sammen med 3dl vann og bland inn den malte weeden.
La dette koke på lavest mulig temperatur i 3 timer mens du rører ofte. Når det er ferdig kokt så lar du gryta bli kjølig før du siler suppa igjennom en klut eller lignende for å ta ut den malte cannabisen.
Til slutt setter du suppa i kjøleskapet i en time eller to. Når smøret er stivna skikkelig så tømmer du ut alt vannet. Du vil da sitte igjen med 3-400g grønnfarget cannasmør som du kan bruke til hva du vil.
Jeg lagde denne oppskriften med 350g smør og 15g weed. Det ble alt for sterkt for meg.

  

Edited by bornstellar
 • Like 1

Share this post


Link to post
gnukk

God oppskrift der fra bornstellar. Du kan også bruke bladverk hvis du dyrker selv. Merk at det lukter en del når du koker dette så tenk på hvor avtrekket fra kjøkkenet ender opp.

Cannabutter og tinctures krever litt innsats. Hvis du/faren din vil teste om edibles gir ønsket effekt kan du ganske enekelt lage  "firecrackers". Søk så funner du mange oppskrifter. Mange bruker microbølgeovn men jeg bruker vanlig ovn for å ha bedre kontroll på temperatur. Oppskrift for en dose:

Kvern opp 0.25 - 0.5 g pot og legg det på alufolie

Varm i ovnen i 10-12 min ved 120 grader

Mens du venter: Smør Nutella på 2 Kaptienkjeks, evt 4 hvis du bruker mindre kjeks (Mariekjeks Per kjeks osv)

Strø potten jevnt over kjeksene og smør det inn i Nutellaen med en kniv. Legg nutellasidene sammen så du ender opp med en sandwich.

Sett ovnen på 150 grader. Brett alufolie tett rundt sandwichen og legg det i ovnen i 15 min.

Enkelt :) Du kan bruke andre pålegg enn Nutella så lenge det inneholder olje som potten kan reagere med. Peanøttsmør er populært.

 • Like 2

Share this post


Link to post
PfeffiKiss

I always wondered if there were specific cannabis strains that tasted better in food but I think I'm missing the point a bit. ;)

Share this post


Link to post
Bamse

Hei! Mye enig i det som står over og jeg vil legge til en liten hilsen selv :)

 • Du kan decarboxylere Cannabisen ved å ha den i et tett syltetøyglass (dette hindrer Cannabinoider i å fordampe) i ovnen på 120' grader. Vær OBS på at glasset kan bli veldig skjørt og sprekke. Prøv gjerne uten Cannabis i glasset for å erfare håndteringen. 
  - Du kan forresten ta liten mengde rett fra syltetøyglasset og spise det om du ønsker, på en liten skje f.eks.

   
 • Dersom du koker den som nevnt over, vil jeg legge til en shot med sprit når du skrur ned temperaturen og lar det surre. Spriten kombinert med fettet bidrar til at du får med mest mulig nytte av Cannabisen. Bruk ventilasjon, alkoholen vil fordampe.
   
 • PS! Når det kommer til dosering er det viktig å huske at forskjellige konsumering-metoder gir forskjellig effekt, selv om det er nøyaktig samme mengde Cannabis som blir brukt. Dersom du ikke var klar over dette, bruk 1/4 av det du hadde planer om. 

  Ellers må jeg få ønske deg lykke til med matlagingen @sixfour, god bedring til din far og dere finner helt sikkert på noe godt sammen - LYKKE TIL! 

  /B
 • Like 1

Share this post


Link to post
pollen

Har laga en del smoer opp gjennom aara og syns ikke det smaker saa godt . Men jeg kom over et forum hvor de bruker en kanel stang i ' suppa ' . Dette gir visstnok en mye bedre smak paa produktet . pluss at den kamuflerer en god del av lukta mens du koker suppa . Dette skal proeves neste gang jeg koker .

 • Like 1

Share this post


Link to post
Frank420

Jeg har fått sansen for en god kopp kakao om morningen. Smelter bare smøret med oboy og fyller på med melk. 

Utenom det så digger jeg cannabis brookie (brownie med cookie på toppen)

Alle oppskriftene jeg tester er fra helt vanlige oppskrifter der jeg bytter ut smøret. Men her har du link til en del oppskrifter til mat, pluss oppskrifter til cannabis smør, melk, mel, majones, olje mm. 

http://herb.co/marijuana-recipes/

Edited by Frank420
 • Like 1

Share this post


Link to post
rk

Smør og olje er gull, og kan igrunn brukes i det meste :)

Min favoritt er popkorn da, eller potkorn :)

Share this post


Link to post
velorex

for de som ikke har tilgang på planter. press rosin av vanlig brunt. letter å blande i olje/smør etterpå. og du får bort masse av smaken.

litt rosin rett under tunga funker sier de som ikke er like innrøyka som meg. (edibles er bortkasta for meg desverre.)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×