Gå til innhold

Recommended Posts

spit_fire

heisann. jeg bor i ei blokk. typisk 60talls 3-5 etg betongkloss.;) jeg har tidligere disponert en plass hvor jeg kunne ha hagen min trygt i fred.. men den muligheten er borte. så nå vurdere jeg og sette opp et lite telt i blokka jeg bor i, har et soverom til overs.

men alt utstyret jeg har er av gamle sorten. altså ikke noe LED og en litt for bråkete vifte. plan er og bruke 2*600hps, eller det er det jeg kunne bruke før. men det lar seg ikke gjøre her jeg bor nå. det blir for mye varme, og da så klart alt for mye vifte støy..

så til det enkle spørsmålet:) 620W LED avgir det samme lystyrke som en 600W HPS. eller er LED lampene så effektive at man kan gå ned på watt styrke. og da selvføgelig pris.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
bornstellar

Moderne led er mer effektivt enn hps. 450ish ledwatt tilsvarer 600hps. Men det er en myte at led er veldig mye kaldere enn hps. Litt bedre er det, men watt for watt så er det ikke ekstremt mye å hente. Stor fordel å ha drivere utenfor teltet hvis det er mulig. Med sa snakker vi fort diy 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
spit_fire

er vell mye mindre strålevarme på led? og da lettere og fjerne varmen.
inne i teltet har jeg aldri hatt annet en kullfilter og lys. og vifter til luftsirkulasjon.må vell finnest led armaturer med løs "ballast"

diy? gidder ikke google og masse engelsk ;)

 

Endret av spit_fire

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
bornstellar

Ja, led har mindre strålevarme enn hps, men det er bare en annen måten si at hps har mer energi i ir spekteret enn led. Totalt sett derimot så er ikke led en hokus pokus løsning på varme. 

Sorry altså, men hvorfor skal noen hjelpe deg hvis du ikke en gang gidder å Google et ord? Hjelp til selvhjelp er et nøkkelord som alt for få skjønner meningen av. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
sara81

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Northernlight

Den led-lampen du har linket til, hvor sterk kan man sammenligne den mtp en hps i watt? Sånn ca..

Om eg leste riktig vart den bra i blomstringfasen? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
SixIxIx

Det står at den trekker 300-320 watt, tipper det tilsvarer lignende effekt fra HPS.

Vet ikke helt om jeg ville kjøpt LED uten å vite hvilke komponenter den består av, samt at det alltid er et dårlig tegn når oppgitt effekt og faktisk effekt avviker så mye. Med andre ord, klassisk lavkost Kina-LED, ikke noe jeg ville anbefalt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

×