Gå til innhold
EbolaKush

Dyrkeskap; 2D Overblikk

Recommended Posts

EbolaKush

Da har vi kommet så langt som at vi har tegna oss layouten for et skap. Har lagt inn de tinga jeg har lest meg til. Men legger ut en 2D oversiktstegning for failsafing. Hva har jeg glemt? Det er hovedrommet som skal innredes først. Siderommene skal etter hvert brukes til stiklinger/morplanter/frø helt i startfasen (for å ha de i gang før høsting av hovedrom, for tempo).

Spørsmål:

  • Vifta for luft inn, og luft ut skal være av samme "kapasitet". Med utregninger av denne kapasiteten og oppsett av timere, skal man få skifta ut lufta fort nok/sakte nok. Trengs det kullfilter på luft inn, for å sikre at det ikke kommer luktlekkasje?
  • Er det anbefalt å rigge hovedlampa slik at denne kan flyttes opp og ned, slik at man kan komme nærmere plantene i tidlig fase?
  • Er det en slags "anbefaling" på hvor mange auto femier man bør ha pr kvm? 
  • Eksempel på skap av samme oppsett, dette er antagelig for lite? http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/50270136/

(Ikke det beste bildet, av ikke den beste tegningen) Men man forstår kanskje hva jeg mener...

https://imgur.com/a/zPgzp

Endret av EbolaKush

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
xyzzy

Vifter:

Jeg ville droppe vifte inn. Du må ha kullfilter på lufta som går ut, trenger ikke noe kullfilter på lufta inn i skapet. Du vil hindre lukt i å komme UT av skapet ditt, slik at naboer og andre lukter denne.

Vifte ut bør/må trekke ut luft gjennom et kullfilter. Dette kullfilteret vil skape en trykkmotstand og vil føre til at vifta ut blåser ut litt mindre luft enn den ville gjort uten filter.

Når du da setter inn to like vifter på inn- og ut, hvor den ene har motstand i kullfilter vil du få en situasjon hvor vifta som blåser inn vil blåse inn mer luft enn det som trekkes ut av skapet ditt. Du får et overtrykk / mer luft inn enn ut. Dermed vil deler av denne urensede lufta som stinker weed ta veien ut gjennom sprekker, kriker og kroker, urenset.

Vifta som blåser ut vil kunne skape et tilstrekkelig trykk til å trekke inn frisk luft fra evt åpninger, forutsatt at du kjøper ei ordentlig vifte. 1000-1500 og oppover, hold deg unna jalla 300 kroners ting på clas ohlson.

Ja. Lampa bør være nærmest mulig plantene, uten at de brennes.

Disse Easy-rolls'ene gjør justeringen veldig enkel. https://www.head-nature.com/Growshop/Easy-Rolls---Double-Pack-A.04170-

Du må løsne skruen for å ta lampene lengre ned. For å ta de høyere opp trenger du bare å løfte lampa, så vil easyroll stramme automatisk. Sjekk de på youtube.

 

 

  • Tommel opp 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

×