Jump to content
Sign in to follow this  
daffe

Stikling forsøk.

Recommended Posts

daffe

Når jeg toppa den ene planta så stakk jeg toppen nedi en liten kopp jeg hadde dytta litt glava i, og hatt i litt vann. Dytta bare toppen nedi uten noe mer og den har holdt seg greit hele tiden, fylt på litt vann og gjødsel av og til, vokser jo sakte siden det ikke er mye røtter, tok faktisk veldig lang tid før den fikk antydning til røtter så litt rart at den egentlig klarte seg. Har ikke stått under noe ekstra for å få fuktighet eller noe slikt, ikke spraya heller. Den står jo under samme lys så den har jo også nå begynt å blomstre, men kunne jeg nå f.eks dytta den i jord og fått den til å vokse skikkelig hvis den får lys lenger?

8UAjNnz.jpg

 

rk8LySm.jpg

 

 

 

Edited by daffe

Share this post


Link to post
chokoboy

Ingen stikklingsekspert men hvor lange er røttene? Ser ikke røttene på bildet men den ser jo frisk ut. Heller ikke sundt å ha den for lenge i klart glass, røttene er sensitive for lys 

Share this post


Link to post
daffe

Røttene synes godt på første bilde. Helt i bunnen.

Share this post


Link to post
OGrow

Ikke umulig å jorde og re-vegge den nei. Sett den under 18/6 eller 20/4.

Mulig det blir en slags monster cropping.

Share this post


Link to post
chokoboy
41 minutter siden, daffe skrev:

Røttene synes godt på første bilde. Helt i bunnen.

Sorry my mistake, litt blenda i blikket etter å ha stirret for mye inn i hps. Men ja ser de nå :D

Share this post


Link to post
Mr.Rosin

Glava som i isolasjon? Glava inneholder en del brannhemmende kjemikalier etc, så jeg ville heller bare rotet den i rent vann som byttes ett par ganger om dagen. Så bytt vann litt oftere siden du ser du har masse algedannelser i koppen, for du er i grenseland til å utvikle pythium om det ikke allerede har skjedd.

Men er det bare bildene eller? for det ser det ut til at du har meldugg i tilegg og evt thrips(kanskje begge?), men vanskelig å se og sette en definitiv diagnose.

Edit: men ja, du kan bare skylle den av og plante den i jord og revegge den som OGrow sier.

Edited by Mr.Rosin

Share this post


Link to post
daffe

Bare litt rester etter epsom salt og kalk, har veldig mye kalk i vannet, sprayer andre planter med det og da kom det litt på denne for en stund siden. Ja vanlig glava, nå inneholder glava ingen farlige kjemikalier, den innholder harpiks som ikke kan løses i noe kjent løsningsmiddel så tipper at planta ikke løser opp det, og litt støvbinder olje. Er nok mye mindre farlige ting i glava enn i hvilken som helst jord kjøpt på plantasjen, min påstand altså ;-) Joa, klart det blir alger når det er vann med næring i en klar kopp og det er lys tilstede. Men som sagt, kun et forsøk for å se hvor enkelt det egentig kan gjøres. Er i dag plantet over i perlite og vermiculite.

Edited by daffe

Share this post


Link to post
daffe

Nå har jeg ikke brukt det på akkurat denne da siden den ikke står i jord enda. Men bruker neemcake i all jord jeg bruker til planter og har ikke hatt noe problem med kryp etter at jeg startet med det.

Share this post


Link to post
chokoboy

Var senest innom Plantasjen i dag å kikket på litt jord, er nok veldig lite farlige tilsetningsstoffer i den jorden som selges der, så ikke helt enig med den påstanden. Hva slags strain er stiklingen din daffe? 

Share this post


Link to post
datnisse

vet det finnes et "plante bol" eller en pellets aktig plante gjødsel som er kinda pricey men da putter du noe plante materie i en blender blander med pelletsene og kan selv få et sweetleaf til å gro opp til en ny plante. vær nøyaktig med å få rene kutt dog.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×