Jump to content
Sign in to follow this  
Polle

Plantehøyden

Recommended Posts

Polle

Hei,

Jeg er litt bekymret for at plantene skal strekke seg for mye. Tror det er mye sativa gener så strekken blir nok lang.. Rommet har en takhøyde på ca 160-170cm. Noen som vet om det går an å regulere\kontrollere høyden på planten uten å bruke SCROG-metoden da denne virker litt stress og litt riski. Har aldri skrogga noen ting. Kan man f.eks binde plantene litt ned tidlig i strekkfasen. Stemmer det at planten vil strekke seg ca 3x lengden fra man switcher til 12\12?

-Polle

Share this post


Link to post
kharon

i toppen av planta - i skuddet - er den veldig bøyelig og den kan bøyes og bindes til den helt store gullmedaljen uten noe stress. om du tar skuddet mellom fingrene og bøyer forsiktig ser du fort om den er bøyelig eller om den vil ta skade av det. om den brekker eller om du kutter toppen (ren beskjæring) blir det noe stress, men ikke så mye at du får en garantert hermie på grunn av knekken. ved ren beskjæring vil veksten bli hemmet oppover noen dager før den skyter i været igjen. ved hjelp av tråd og metall kan du forme planta omtrent som du ønsker - om du bare starter med det tidlig nok. er stengelen hard er det ingenting du kan gjøre når det kommer til bøy og tøy.

har hørt at du kan regne med at planta blir dobbelt så stor når du setter over til 12/12. Men det avhenger av at de har stor nok plass til røttene. er det egentlig for liten plass vil veksten bli hemmet. andre ting kan hemme også.

Share this post


Link to post
S. Måke

Var akkurat en scrog-tråd som gikk, ta en titt på den:

http://www.norcan.org/ipb/index.php?showtopic=336&hl=scrog

eller søk i arkivet vårt:

http://www.norcan.org/ipb/index.php?act=...&highlite=scrog

Har du 160 høyde bør det være nok til en fin SOG-avling. Plasser stiklinger med 15 cm mellomrom og sett de i blomst når de er ca. 25 cm høye. Da ender de på rundt 75 cm ved høsting og består av en feit grein med buds.

lykke til!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×