Jump to content
Sign in to follow this  
Polle

Topping

Recommended Posts

Polle

Hei,

Jeg har et lite SROG-prosjekt.. Lurer på når man bør toppe? Tenkte å prøve FIM-metoden. Er det bra å toppe tidlig i vekstfasen? Når man setter til blomst? Er takknemlig for all info.

-Polle-

Share this post


Link to post
Pål Bong Hansen

Toppingen må foregå i vekstfasen, ellers vil du få mindre buds fordi planten plutselig må bruke mye/all energi på å lage nye skudd og blader. Tenk deg at planten bygger et skjelett i vekstfasen og fyller ut dette skjelettet med buds i blomstringsfasen.

Sett de i blomstring først etter at plantene har kommet seg helt etter toppingen, altså at de vokser i fullt tempo igjen.

Men generelt ville jeg vel påstå at det ikke er noen spesielt god grunn til å toppe i scrog eller sog, siden du like gjerne kunne satt inn flere planter istedenfor å ha flere skudd per plante.. (og dermed får plantene større totalt rotsystem = mer buds)

Share this post


Link to post
Daggadigger

Har ikke prøvd ScrOG selv, men utifra det jeg har lest skal topping i ScrOG være smør på flesk. Når det øverste skuddet når nettingen og bøyes ned vil det fremme forgreining og lavere skudd vil ta igjen toppskuttet. Hvis du topper vil du ikke få noe annet igjen enn nedsatt vekst i en periode.

Hvis det er en strain som forgreiner seg dårlig vil topping ha noe for seg.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×